SADA NA PRAZAN STOMAK MOŽETE DA PIJETE KAFU Dodajte nekoliko sastojaka i biće izvor vitamina i energije
Nakon buđenja, omiljeni jutarnji napitak može biti i dobar za naše telo. Kako vaša jutarnja kafa može biti zdravija, otkrivamo vam u nastavku.
Zaboravili ste da uzmete dnevnu dozu vitamina? Ali dnevna doza kafe nije zaboravljena, zar ne? Da li ste ikada pomislili da možete povezati ovo dvoje?
Zaista je moguće dodati vitamine, antioksidante i sve ove hranljive materije u vaš jutarnji napitak koji će nas učiniti zdravijima i vitalnijima. Tako možemo da uživamo u jutarnjoj kafi i da u isto vreme napravimo nešto korisno za naše telo i um. Evo kako možemo da začinimo našu kafu.
Cimet
Ako u jutarnju kafu dodate malo cimeta, dobićete moćnu dozu antioksidanata. Cimet se koristi kao lek hiljadama godina. Istraživanja su pokazala da ovaj začin štiti srce i mozak, jača imuni sistem i poboljšava metabolizam.
Đumbir
Ovaj aromatični ljuti začin prepun je antioksidanata i antiinflamatornih svojstava. Smanjuje bol u mišićima, snižava holesterol i poboljšava varenje. U kafi, naravno, koristite đumbir u prahu.
Pečurke
Kafa i pečurke mogu delovati kao nekompatibilna kombinacija, ali pečurke zapravo imaju antivirusna i antiinflamatorna svojstva, jačaju imuni sistem i sprečavaju mnoge bolesti. Oni su takođe jak probiotik. Pomešajte kašičicu pečuraka u prahu sa kašičicom kafe i pripremite napitak na uobičajen način.
Kurkuma
Ovo žuto blago je snažan antioksidans. Pomaže u detoksikaciji, poboljšava varenje i smanjuje depresiju.
Kakao
Čokolada i kafa su zaista odličan tandem, zar ne? A kakao je moćan antioksidans, sadrži ogromnu količinu gvožđa, snižava holesterol, popravlja raspoloženje i podiže motivaciju. Sasvim dovoljan razlog da ga konzumirate uz kafu.