SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC Samo jedna čaša slane vode je odlična za početak dana
Čaša slane vode doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi, ali i dugoročno snižavanje povišenog šećera u krvi.
Takođe, unošenje kalijumove soli u organizam doprinosi osnaživanju kostiju, regulaciji metabolizma i problema sa probavom. Dalje, konzumiranje slane vode hidrira telo i vraća koži elastičnost i hidrataciju, jača imunitet i hormonski sistem, ublažava nesanicu i povoljno utiče na proširene vene.
NUTRICIONISTIČKA VREDNOST
Osim toga, nutricionistička vrednost ovog toplog napitka je ogromna. Napitak je bogat mineralima, koje telo brzo prepoznaje i veže za sebe. Pozitivni joni soli vezuju uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo apsorbuje na pravi način. Voda tako više nije čista voda, a so nije samo so, koja negativno utiče na zadržavanje vode u organizmu. Kombinacija tople vode začinjene sa soli je melem za zdravlje.
PREPORUČUJE SE HIMALAJSA SO
U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu. Posebno je značajna zbog veliko količine gvožđa, natrijuma, magnezijuma i kalijuma. Takođe se himalajska so preporučuje jer povećava produktivnost tako što pospešuje bolju mentalnu jasnoću i fokus.
ZA KOJA OBOLJENJA JE DOBAR OVAJ NAPITAK?
Ona se preporučuje za lečenje problema sa aknama, reumom, bolovima u stopalima, hroničnog umora, depresije, slabog imuniteta i još raznim drugim bolesnicima.
Sa druge strane, cvet od soli je specifična vrsta soli, koja ima mnogo veću količinu vlage od obične soli, tako da se kristali drže zajedno u obliku pahuljice. Obzirom da je nerafinisana, ova vrsta natrijum-hlorida ima i drugih minerala, kao što kalcijum i magnezijum hlorida, koji joj daju složeniji ukus. Ove komponente čine cvet od soli ukus čak slanijim od soli, i daju joj ukus koji se opisuje kao “ukus mora”.
PIPREMA NAPITKA
Napitak se priprema tako što se u čašu mlake vode sipa jedna kašičica soli i nakon mešanja, pije u jednakim gutljajima. Ukoliko je ovaj ukus teško prihvatljiv, so možete sipati u razne kapsule za lekove i popiti je uz čašu toplije vode. za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli.