BAHATIJE NE MOŽE Bil Gejts rezervisao ceo restoran, popio sok, izašao napolje
Kada su u pitanju ekscentrične preferencije u ishrani među milijarderima, jedno ime se ističe – Bil Gejts. Uprkos njegovom bogatstvu, Gejts voli jednsotavnost u ishrani, pogotovo kada je reč o ručku – poznat je po svojoj ljubavi prema čizburgerima.
– Ako dobijete mesto za ručak sa Bilom, ješćete burgere. Neko će uvek biti poslat da uzme hranu u Mekdonaldsu. Takođe, Bil je veliki ljubitelj dijetalne koka-kole – rekao je direktor njegove fondacije Džoi Cerel, u jednom od intervjua.
Gejts je jednom izračunao da njegova godišnja potrošnja dijetalne koka-kole dovodi do 15 kilograma aluminijumskog otpada.
– Tokom dana mogu da ih popijem tri ili četiri – napisao je on na svom blogu 2014. godine.
Milijarderova ljubav prema gaziranom napitku prevazilazi čak i najprestižnija restoranska jela. Čuveni španski kuvar sa Mišlenovom zvezdicom Jordi Kruz nedavno se prisetio neobičnog susreta sa Gejtsom. Milijarder je posetio nagrađivani restoran u Barseloni, ostavljajući sve zbunjene njegovim izborom, prenosi Telegraf.
– Bil je rezervisao ceo restoran samo za njega. I znaš li šta je uradio? Naručio je dijetalnu kolu i vratio se u svoj avion – ispričao je on.
Prema Kruzu, Gejts je rezervisao restoran puna dva dana, i dok je njegova pratnja uživala u kulinarskim užicima ABaC-a, Gejts se odlučio za jednostavnu dijetnu kolu.
Degustacijski meni restorana od 313 dolara sadrži ekstravagantna jela poput umućenog putera od lešnika sa korama hleba i kavijara, foie grasom, susamom i sosom od crnog mola, zajedno sa ponudom deserta zvanog „globus lizalica“, jagodama u mlečnoj čokoladi i tonka pasuljem.
Za najnovije biznis vesti iz Srbije i sveta, pratite nas na našoj Instagram stranici.